
Foute geldinners moeten voortaan worden ontmaskerd door ondernemers uit te rusten met een ’checklist’. Minister Dekker (Rechtsbescherming) en voorzitter Vonhof van MKB-Nederland hebben woensdag 9 oktober een lijst van adviezen gepresenteerd waarmee agressieve geldinners buiten de deur kunnen worden gehouden.
„We willen geen malafide incassobureaus die mensen met schulden de gordijnen in jagen met onverantwoorde praktijken”, aldus Dekker. „Ook moeten incassobureaus begrijpelijke taal gebruiken zodat mensen weten wat hun rechten en plichten zijn.”
“Een aantal Incassobureaus vallen geregeld op door de agressieve manier waarop ze geld proberen te innen. Deze checklist moet voorkomen dat ondernemers in zee gaan met een bureau waarvan ze de werkwijze niet kennen. Een register voor betrouwbare geldinners wordt dit najaar in een wetsvoorstel gepresenteerd. Ondernemers die een incasso-opdracht willen laten uitvoeren, zijn dan verplicht een bureau in te schakelen dat in het register is opgenomen.”
Nationaal Incasso Bureau is zeer content met deze maatregelen. Eindelijk kunnen de rotte appels uit de mand verwijderd worden en kan onze branche, die in feite een zeer belangrijke en sociale taak heeft binnen ondernemend Nederland, effectief werken aan de verbetering van onze reputatie.
Een goed en fatsoenlijk werkend incassobureau is de olie die de motor van de cashflow en debiteurenbeheer draaiende houdt. Op ieder moment van het jaar staan er vele miljarden aan vorderingen te lang open of blijven zelfs onbetaald. De gevolgen hiervan spreken voor zich; faillissementen, ontslagen, nog meer onbetaalde rekeningen etc. etc., zonder incassobureaus uiteindelijk een zichzelf versterkende spiraal met grote negatieve invloed op de economie.
Daarnaast is een goed incassobureau uitermate kostenbesparend en vaak beter renderend dan het gaan van de rechtelijke weg via deurwaarders en de advocatuur.
Nationaal Incasso Bureau werkt uitsluitend volgens de sociaal maatschappelijk en ethisch aanvaarde normen.
Neem voor meer informatie contact met ons op.
Bron: Telegraaf
Volg ons !