Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 30 oktober 2019 aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) is één weg naar passende schuldhulp, voor alle mensen in Nederland. In de NSR werken bedrijven – waaronder banken -, gemeenten en partners uit het schuldendomein samen, met als doel het voorkomen dat betalingsproblemen uitgroeien tot schuldzorgen. De NSR is een opschaling van de succesvolle pilot ‘Samen schuldzorgen voorkomen’, die begin dit jaar werd gestart.
In Nederland kampen 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Dat laatste begint vaak met betalingsachterstanden. Circa 2,3 miljoen Nederlandse huishoudens hebben structurele betalingsachterstanden, bij bijvoorbeeld de woningcorporatie, het energiebedrijf of de zorgverzekering. Het duurt vaak jaren voor mensen passende hulp krijgen en in die tijd loopt de schuld soms op tot tienduizenden euro’s.
Maar ook werkgevers met financiële problemen moeten naar de Nederlandse Schuldhulproute geleid worden. Tenslotte kunnen die problemen weer een weerslag hebben op de medewerkers. Zo wordt minder versnippering van de schuldhulp en meer inzicht in de impact van wat wel en niet werkt bij het terugdringen van de schuldenproblematiek in Nederland bereikt.
In dit mooie initiatief is er natuurlijk ook een rol voor de Credit Management- en Incassobranche weggelegd. Juist in het minnelijke traject worden onnodige kostenverhogende inningsmaatregelen voorkomen. Tijdige inschakeling van een incassobureau en draagt er toe bij dat debiteur niet dieper in de schulden komt. Zeker wanneer dit direct gelinkt wordt aan de databank van de Schuldhulproute.
Daarnaast zorgt onze branche er natuurlijk ook voor dat leveranciers voor hun diensten correct betaald worden en voorkomt daarmee problemen aan die zijde van de markt. Een correct opererende incassobranche is onmisbaar en de olie in de motor van de economie. Ieder moment van de dag staan er vele miljarden euro’s aan niet of niet op tijd betaalde vorderingen open, dit met alle gevolgen van dien.
Integreren van de Incassobranche in de Schuldhulproute zorgt voor een verlaging van de schulden, verbetering van rendementen en een zeer tijdige melding van mogelijke problemen aan de Schuldhulproute databank. Tenslotte zullen wij vaak eerder dan bijvoorbeeld banken of overheden signaleren dat een bedrijf of particulier betalingsproblemen heeft.
Wilt u niet wachten tot de Schuldhulproute volledig en landelijk dekkend operationeel is maar wel nu al uw openstaande vorderingen op sociaal maatschappelijk verantwoorde wijze geïnd hebben? Neem dan contact met ons op!
Volg ons !